• Geschreven op .

  September 2019

  Van de voorzitter.

  Beste muziekliefhebbers ,

  De vakantie is voor de meesten van ons weer voorbij, als ik zo de vakantie verhalen hoor van onze kapelleden hebben ze het allemaal prima naar hun zin gehad.

  Helemaal stil zitten in onze vakantie is ons niet gelukt, er zijn nog een viertal “zomer repetities” geweest voor degene die niet weg gingen met vakantie. Deze repetities zijn altijd erg zinvol, de nieuwe muziekstukken worden alvast doorgespeeld en om de embouchure (een goede lipspanning) op pijl te houden.

  Fotosessie :

  Op zaterdagmiddag 24 augustus was het dan eindelijk zo ver, iedereen van de DDM in het nieuwe tenue en met de hele kapel op de foto.

  Onder begeleiding van een professionele fotograaf werden er verschillende groepsfoto’s gemaakt in en rondom Oldeberkoop. Er zijn foto’s gemaakt bij oa. het kanon, in het Molenbos en bij villa Vredewoud.

  Nu maar afwachten hoe de foto’s geworden zijn !!!!  Hou onze website in de gaten want als we de foto’s hebben worden ze hier geplaatst.

  Tevens werd het nieuwe logo van Die Dorfplatz Musikanten onthuld. Hoe ons logo eruit ziet, kom ik in een volgend blog op terug.

  Barbecue :

  Om het nieuwe seizoen in te luiden hebben wij aansluitend aan de fotosessie een heerlijke BBQ gehad samen met onze partners, en hebben wij het glas geheven op een muzikaal jaar, en dat wij maar veel muziek in goede gezondheid mogen maken.

  Optredens :

  Zoals jullie van ons gewend zijn geven wij nog weer een aantal optredens voor onze fans en superfans. Ons eerste concert is al op 6 Oktober in De Bining te Hemrik, daar zullen wij voor het eerst te zien zijn in onze nieuwe tenue en met een groot aantal nieuwe muziekstukken.

  Kijk op de kalender van onze website voor meer optredens !!

  Als laatste:

  Zijn er nog getalenteerde en enthousiaste klarinet en trombone spelers ???

  Neem snel contact met ons op.          

  Tot de volgende blog,

  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  Geschreven op .

  Augustus 2019

  Van de voorzitter vanaf de camping.

  Ik ben heerlijk met vakantie en met deze warmte te ontspannen om aan dit blog te werken, maar ik kan jullie wel verklappen dat we in september weer helemaal los gaan. Er zijn weer een aantal prachtige nummers bij gekomen waar tussen de mooie dagen door op diverse plaatsen al flink aan gerepeteerd wordt dus houdt het in de gaten.  Volgende keer weer meer.

   Die Dorfplatz Musikanten aan het repeteren 2019

  Geschreven op .

  Juli 2019

  Van de voorzitter,

  Nog even en al onze nieuwe kleding is binnen, de eerste indrukken van hoe het er allemaal uit zal komen te zien is onder de leden erg positief, chapeau voor de kledingcommissie.

  Op zaterdag 24 augustus is het zover dat wij eindelijk een nieuwe foto kunnen gaan maken in onze nieuwe kleding, waar dit gaat gebeuren is nog een geheimpje….

  Aansluitend zal het nieuwe seizoen ingeluid worden met een overheerlijke BBQ.

  Open repetitie Oldeberkoop :

  Op vrijdagavond 28 juni hebben wij een open repetitie gehouden op het plein tegenover Het Hof van Oldeberkoop. Dit willen wij jaarlijks gaan doen ter afsluiting van ons muzikale seizoen en om kennis te maken met de inwoners van Oldeberkoop. Het was voor ons de eerste keer en we wisten ook niet wat wij er van konden verwachten.Dorfplatzmusikanten in Oldeberkoop In het begin van de open repetitie was het nog rustig in het dorp, maar doordat wij flink van ons lieten horen werd het als snel drukker. Wij hadden zelfs publiek uit Amerika, ze waren op bezoek bij familie en zaten gezellig met elkaar aan tafel voor een overheerlijk diner van Het Hof Van Oldeberkoop.

  Ik ben met deze mensen in gesprek gekomen en wat blijkt….ze vieren daar ook Oktoberfeesten en met het enthousiasme van beide kanten kan het misschien in de toekomst nog wel eens gebeuren dat wij met de DDM richting Amerika gaan !!!!

  Na tijd hebben wij als Dorfplatzers gezellig bij elkaar gezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

  Die Dorfplatz Musikanten hebben op 16 Juli nog een optreden in Diever, en daarna gaan we genieten van een welverdiende vakantie.

  Terugkijkend op de eerste helft van dit jaar kunnen wij zeer tevreden zijn met hoe wij er als kapel nu voor staan.

  Optreden :

  16 Juli tijdens de fietsvierdaagse in Diever. (Optreden is buiten en vrij toegankelijk)

  Kijk voor meer optredens die wij dit jaar gaan geven in de agenda op onze site.

  Als laatste:

  Ik wil iedereen graag een hele fijne vakantie toewensen.              

  Tot de volgende blog,

  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  ****************************

  Geschreven op .

  Juni 2019

  Het is alweer Juni, wat gaat de tijd toch snel…..

  Het mooie weer is in aantocht en met de feestdagen zoals Hemelvaart en Pinksteren lijkt het net alsof het al zomervakantie is.

  Met nog een paar repetities voor de zomerstop, is het de muziekcommissie weer gelukt om een viertal nieuwe muziekstukken op de lessenaar te zetten !!!

  Polka mit Hertz - Liesel Polka - Julia Polka  en  Von Freund zu Freund

  Wij gaan hier weer flink mee aan het oefenen zodat wij deze stukken op een volgend concert aan ons publiek kunnen laten horen.

  Optreden Paasloo :

  Op woensdagavond 22 Mei hebben wij als Die Dorfplatz Musikanten een optreden mogen verzorgen bij Recreatie centrum De Eikenhof te Paasloo.

  Dit was in het teken van de jaarlijkse fietsweken die op De Eikenhof georganiseerd word.

  Wij zouden in eerste instantie buiten op het terras muziek gaan maken, maar aangezien het koude en grillige weer werd besloten om het optreden naar binnen te verplaatsen.

  Het was een bijzondere avond voor de eigenaar van De Eikenhof, wij als DDM waren de eersten die in de totaal vernieuwde zaal een optreden mochten verzorgen. Ook als Dorfplatzers was het een memorabele avond, want er zaten 50 mensen in de zaal die op 1 persoon na, ons nog nooit gehoord of gezien hadden !!!

  Optredens :

  28 juni geeft Die Dorfplatz Muzikanten een open repetitieavond op het plein tegenover het Hof van Oldeberkoop (Oosterwoldseweg 3 in Oldeberkoop).

  Onder het genot van een heerlijk kopje koffie/thee of een heerlijk koud drankje, kunt u genieten van de klanken van onze kapel. Wij spelen van 18.30 to 21.30. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar het MFA gebouw.

  16 Juli  tijdens de fietsvierdaagse in Diever.(beide optredens zijn buiten en vrij toegankelijk)

  Als laatste:

  Zijn er nog getalenteerde en enthousiaste klarinet en trombone spelers ???

  Neem snel contact met ons op.

                                                                                        

  Tot de volgende blog,

  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  Geschreven op .

  Mei 2019

  NIEUWS !!!!!!

  Het is gelukt… de nieuwe kleding voor onze kapel is uitgekozen en besteld. Tevens zijn wij al in een vergevordert stadium met het ontwikkelen en vernieuwen van ons logo.Lederhosenwinkel

  Al nieuwsgierig geworden ???

  Hou onze website in de gaten, want er komt binnenkort een datum wanneer wij onze nieuwe kleding en logo voor het eerst gaan laten zien.

  Optreden Tytjerk :

  Op zondagmiddag 14 April jl. hebben wij een fantastisch concert mogen geven in Doarpshus Yn e Mande in Tytjerk. Wat heeft het publiek en wij als muzikanten genoten van dit optreden, er zaten 140 mensen aan publiek in de zaal en die werden verwent met de mooie klanken van Die Dorfplatz Musikanten. Dat dit voor herhaling vatbaar is was te merken aan het applaus en de reacties na het concert.

  Wij komen dan ook graag terug Yn e Mande en dat is op ZONDAG 20 OKTOBER 2019 !!

  Optredens :

  Nu de zomervakantie al met rasse schrede dichterbij komt, hebben wij nog een tweetal optredens waar wij te beluisteren zijn.

  22 Mei tijdens de fietsweken treden wij op bij Recreatiecentrum De Eikenhof in Paasloo.
  16 Juli  tijdens de fietsvierdaagse in Diever.(beide optredens zijn buiten en vrij toegankelijk)

  Als laatste:

  Wij zijn nog op zoek naar een getalenteerde en enthousiaste klarinet en trombone speler.

  Tot de volgende blog,
  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  Geschreven op .

  Blog april 2019

  Van de voorzitter,

  Samenwerking :
  Na een periode van vele veranderingen en andere inzichten hebben wij met oprichter en oud-kapelmeester Harrie De Jong besloten om de samenwerking stop te zetten.

  Het is een periode geweest van 10 jaar waar Harrie samen met de kapel mooie tijden hebben beleeft, wij als leden van Die Dorfplatz Musikanten zijn hem dan ook dankbaar voor wat hij samen met ons bereikt heeft.

  Nieuwe leden :
  Sinds enige weken hebben wij een viertal nieuwe muzikanten binnen onze kapel mogen begroeten. Wij zijn erg blij met deze mensen, het zijn ervaren blazers en kunnen op zeer korte termijn al meedoen met de optredens.

  Zangeres :
  Ik kan u ook mededelen dat wij sinds begin April een zangeres binnen onze kapel hebben, haar naam is Veronique Meijer en samen met kapelmeester Benny Eissens zullen ze de zang voor hun rekening nemen. Wij als kapel zijn zeer verheugd met haar komst en wensen haar dan ook heel veel plezier binnen Die Dorfplatz Musikanten.

  Optredens :
  Om ons te kunnen beluisteren geven wij op zondagmiddag 14 April een concert in Yn e Mande, Noarderein 1 in Tytsjerk, aanvang 15.00 uur. Het belooft weer een bijzondere middag te worden, enkele nieuwe leden spelen daar voor het eerst mee, en het zal ook het eerste optreden worden van onze zangeres Veronique.

  Op zaterdagmiddag 20 April zijn wij aanwezig op het Festival Gekleurd Grijs in Diever, daar staan wij met een informatie stand over onze kapel en natuurlijk ook daar gaan wij weer muziek maken !!!! kijk voor de tijden op onze site bij agenda.

  Als laatste:
  Wij zijn bezig met het uitzoeken van nieuwe kleding  en logo voor de kapel, nieuwsgierig ??

  Houd onze website in de gaten !!!

  met muzikale groet,

  Gerwin Schalen.

  Geschreven op .

  Blog 2

  Maart 2019

  Van de voorzitter:

  Welkom op de website van Die Dorfplatz Musikanten.

  Februari concerten:

  3 / 10 en 24 februari hebben wij weer onze jaarlijkse concerten gehad.

  Vele muziekliefhebbers ( bijna 500 ) zijn bij onze concerten aanwezig geweest en hebben net als wij erg genoten van de muziek. De reacties waren lovend en dat doet ons natuurlijk erg goed.

  Op zaterdagmiddag 9 februari hebben wij ook nog een concert gegeven voor de Zonnebloem.

  Het was een drukke maand voor onze kapel.

  Vrienden van Die Dorfplatz Musikanten :

  Tijdens de reis naar Italië  die wij vorig jaar september met de kapel gemaakt hebben, is besloten om een vriendengroep van onze kapel op te richten.

  De vrienden die zich bij ons aanmelden doen een donatie van 25 Euro per jaar ,( dat is iets meer dan 2 Euro in de maand ), door deze financiële bijdrage zijn wij in staat om te kunnen blijven bestaan en  wat extra’s voor onze vrienden te organiseren.

  Wat het extraatje voor komend seizoen is houden we nog even geheim !!!!

  Wilt u lid worden van deze vriendengroep, kijk dan op deze website onder het tabblad Vrienden worden, vul daar u gegevens in en klik op versturen, daarna nemen wij wel weer contact met u op.

  Het aantal vrienden is nu 45, ik zeg OP NAAR DE 100 !!!

  Alvast bedankt voor u bijdrage.

  Concerten:

  Er staan alweer een aantal concerten in onze agenda, de eerste zal zijn op zaterdagmorgen 16 Maart in Hoogeveen tijdens De Ronde van Drenthe. (Dit optreden is vrij toegankelijk.)

  Op zondagmiddag 14 april zijn we te bewonderen en te beluisteren in Tytsjerk.

  Kijk voor meer info op agenda.

  Als laatste:

  Wij zijn druk bezig met het uitzoeken van nieuwe kleding voor de kapel, nieuwsgierig ??

  Houd onze website in de gaten !!!

  Tot de volgende blog,

  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  Geschreven op .

  Blog 1

   Van de voorzitter:

   Welkom op de nieuwe website van Die Dorfplatz Musikanten. Na een jaar van vele verandering is nu de tijd gekomen dat de website aangepast en vernieuwd wordt, en een maandelijkse blog van de voorzitter is hiervan een voorbeeld.

  Kapelmeester:

  Sinds de oprichting in 2008 van Die Dorfplatz Musikanten is Harrie de Jong als oprichter en kapelmeester verbonden met onze kapel. Na een periode van ruim 10 jaar van muzikaal plezier was het de tijd om zijn functie als kapelmeester door te geven. Wel blijft Harrie als zanger en entertainer bij de kapel.

  Na een kleine zoektocht hebben we Benny Eissens bereid gevonden om onze nieuwe kapelmeester te worden. (Hij stelt zich op de website aan u voor).

  Over ons:

  Nieuw op deze site is dat onze kapelleden zich aan u voorstellen, kijk nog niet meteen, maar lees eerst deze blog om niets te missen!

  Concerten:

  3 / 10 en 24 februari  2019 is het weer tijd voor onze reeks concerten (waar en hoelaat ziet u bij "agenda". Vele uren van voorbereidingen gaan hieraan vooraf om er een sfeervol en muzikaal concert van te maken, er wordt dan ook wekelijks gerepeteerd. Door de fantastische inzet van al onze muzikanten hebben wij het volste vertrouwen erin, en hopen u te mogen begroeten. TOT DAN

  Als laatste:

  Tot de volgende blog,

  met muzikale groet;

  Gerwin Schalen.

  Lees meer: Blog 1