Skip to main content
 • November 2019

  Van de voorzitter,
  Beste muziekliefhebber, de klok is inmiddels verzet naar de wintertijd , de eerste nachtvorst heeft zich gemeld en er zijn al heel veel bomen die haar bladeren kwijt zijn.

  Binnen is het lekker warm en vermaken wij ons door een boek te lezen of tv te kijken of samen met vrienden en kennissen gezellig een borrel te drinken.

  De afgelopen maand
  Trots, dat kunnen we zijn, wij als DDM hebben de afgelopen maand drie concerten mogen geven voor de liefhebber van de Egerländer muziek. Ons eerste concert op 6 oktober was in Hemrik, (wat hebben wij er naar uitgekeken!!! ) het was best spannend, de eerste keer in ons nieuwe tenue, hoeveel publiek komt er, een aantal nieuwe muziekstukken en niet te vergeten de primeur van onze zangeres Veronique. Met hier en daar een klein foutje is het verder allemaal goed gegaan, een enthousiast publiek en een tevreden kapel. Wat willen we nog meer.

  Ons tweede concert op zondagmiddag 20 oktober in Tytsjerk was er één om in te lijsten, wie had dat verwacht, een volledig uitverkochte zaal !!!!   Wat was dit een geweldige middag, met enige aanpassingen in organisatie en presentatie (die dit concert voor het eerst werd gedaan door Alie Dimmendaal ) en een uitzinnig publiek is het een geweldige middag geworden. Wij kijken alweer uit naar het volgende concert in Tytsjerk (kijk voor de data in de agenda op deze site)

  Het derde concert op 27 oktober was in onze thuisbasis MFA te Oldeberkoop, de verwachtingen waren hooggespannen, hoeveel publiek kunnen wij weer verwachten, nou ik kan u vertellen dat wij versteld stonden dat er wederom veel publiek naar ons toe was gekomen, er werden al snel stoelen bijgezet en er werd  precies om 15.00 uur begonnen met de Andulka Marsch. Een hoogtepuntje was het nummer Auf der Vögelwiese met zang van Benny en Rudy wat gepaard ging met grote glazen bier!!! Tevens werden wij in de pauze getrakteerd op overheerlijke bitterballen. Tijdens deze 3 concerten hebben wij ruim 400 liefhebbers van onze muziek mogen begroeten.

  Concerten
  Op zondagmiddag 24 november nodig ik u weer uit om aanwezig te zijn op ons concert in Het Witte Huis in Donkerbroek. De voorbereidingen zijn in volle gang, wij hebben er zin in.

  14 december zijn wij te zien en horen op de kerstmarkten, ‘s middags in Vledder en ‘s avonds in Diever. (Deze dag is vrij toegankelijk)

  Kijk op de agenda van onze website voor meer informatie!!

  Als laatste
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een getalenteerde trombone speler, gelukkig hebben wij deze gevonden in de persoon van Frederik van der Wal, welkom in onze kapel.

  Tot de volgende blog.

  Met muzikale groet,

  Gerwin Schalen

  ********************************************************************************