Skip to main content
 • December 2019

  Van de voorzitter

  Beste muziekliefhebber,

  Hopend op een kerst met sneeuw.
  Dat is het wonder dezer eeuw.
  Laat een lichtje helder schijnen.
  Zodat verdriet en zorg verdwijnen.

  Deze tekst komt uit een gedicht dat wij hebben mogen ontvangen van lieve vrienden van onze kapel.

  Donkerbroek:
  Wederom waren wij erg benieuwd of we de zaal vol zouden krijgen bij ons concert in Het Witte Huis te Donkerbroek. Al ruim voor dat het concert begon stond er al een schare fans van onze muziek in de hal te wachten om naar binnen te mogen. (Het was namelijk nog maar 14.00 uur terwijl het concert om 15.00 uur begon). Tot onze verbazing waren de stoelen die klaar stonden al snel bezet en werden er stoelen overal weg gehaald totdat de zaal bomvol zat !!!! Onze gasten konden bijna niet wachten totdat het concert begon.

  Na twee uur polka’s , marsen en walsen ging het publiek voldaan huiswaarts.

  Ook onze kapelmeester Benny was heel tevreden hoe er gemusiceerd was, hieronder een klein stukje tekst dat Herr kapelmeister via de Whatsapp naar de muzikanten stuurde.

  "Ik ben een trotse kapelmeester, de wil en enthousiasme om samen muziek te maken is overweldigend…dank jullie wel. Groot applaus en volle zalen zijn zo mooi om mee te maken, dat doet je goed en geeft moed voor de toekomst."

  Concerten :
  Die Dorfplatz Musikanten zijn voor dit jaar nog niet klaar met de concerten, op vrijdagavond 13 december zijn wij te horen in De Wier in Ureterp, daar zullen wij ook een aantal kerstliederen ten gehore brengen. Op zaterdag 14 december zijn wij te zien en te horen op de kerstmarkt, ‘s middags in Vledder en ‘s avonds in Diever.(Deze dag is vrij toegankelijk). Zondagmiddag 15 december spelen wij in Tuindorado in Drachten (dit is ook vrij toegankelijk)

  Kijk op onze website bij agenda voor meer informatie.

  Wij wensen u en uw dierbaren hele fijne feestdagen en een gezegend en gezond nieuwjaar.

  Tot de volgende blog.

  Met muzikale groet,

  Gerwin Schalen.

  *************************************