Skip to main content
 • mei 2020

  Van de voorzitter,

  Lieve mensen,

  ‘s Avonds hadden we samen nog veel plezier, maar ontwaakten in een andere wereld hier.
  Het drukke leven van de dag voordien verstomd er dreigt iets op de achtergrond.
  Het gaat van land naar land, niemand heeft het in de hand.
  In onze wereld mooi en fijn bracht het ellende en deed pijn.

  Er heerst een diepe rust over de straat, stilte, kilte die mijn ziel raakt.
  Scholen, winkels en horeca blijven dicht voor de corona is men gezwicht.
  Geen knuffel of praatje geven, alleen en op 1,5 meter afstand leven.
  Kussen, handen geven worden wapens.
  Ziekte, dood, het virus leeft zich uit, het leven gaat verder achter een ruit

  Houd moed :
  We zitten met z’n allen in een uitzonderlijke situatie met uitzonderlijke maatregelen. Sinds half januari werd bekend dat het coronavirus Nederland ook had bereikt. Het virus greep om zich heen en het leek erop dat de hele samenleving stil werd gelegd en werden er maatregelen door de regering opgelegd. Gelukkig werd het geen lockdown en konden wij toch enig sinds onze vrijheid behouden. Samen proberen we het beste er van te maken, we kunnen met elkaar (video)bellen en appen om even te vragen hoe het met de ander gaat. Al zouden we heel graag even bij elkaar langs gaan om elkaar de hand te schudden of een knuffel te geven, maar helaas zit dat er nu even niet in.

  September :
  Die Dorfplatz Musikanten missen de repetitie’s en optredens, de gezelligheid het applaus. Als het aan ons lag gingen we meteen weer met elkaar muziek maken, maar vanuit overheidswege zijn we verplicht om al onze activiteiten voorlopig uit te stellen naar begin september. Hoe en wat is voor velen nog onduidelijk, moeten wij de 1,5 meter afstand houden, hoeveel bezoekers mogen in de zaal, zodra wij meer weten laten wij van ons horen.

  Tot slot :
  Wij zijn op zoek naar een getalenteerde klarinet speler. Interesse? neem snel contact met ons op via ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 498 35 235

  Pas goed op u zelf en op anderen.

  Graag tot snel

  Met muzikale groet,

  Gerwin Schalen.