Skip to main content
 • December 2020

  Van de voorzitter.

  Hallo lieve mensen,

  Als voorzitter van Die Dorfplatz Musikanten schrijf ik eens per maand een blog voor onze website. Maar deze maand gaan we het anders doen, Roel de Vries gaat het blog schrijven. Hij is onze trompettist en secretaris. Veel lees plezier en ik wens jullie alvast fijne feestdagen.

  Gerwin Schalen.

  Tegenwind :

  Beste muziekvrienden,

  Tijdens mijn dienstplicht was ik dienstplichtig muzikant bij het Fanfarekorps der Limburgse Jagers in Seedorf (Duitsland). Tegenwoordig worden er geen dienstplichtigen meer opgeroepen, maar ik ben nog steeds blij dat ik deze periode heb mogen meemaken. Een fantastische tijd en ik heb hier 6 waardevolle vrienden aan over gehouden. We treffen elkaar nog ieder jaar in Nederland of ergens in het buitenland.

  De planning was om dit jaar naar het Oktoberfest in München te gaan, maar door Covid-19 is het dit jaar Amersfoort geworden. Normaliter zou ik met de trein of auto zijn gegaan, maar nu had ik besloten om op de fiets te gaan. Vrijdags heen en zondags terug. Het weer was gelukkig goed, maar had de pech dat ik zowel de heen- als terugreis tegenwind had. Ondanks de tegenwind, heb ik een fantastische fietstocht gehad. En mijn plezier aan het fietsen is gebleven!

  Tegenwind hebben Die Dorfplatz Musikanten dit jaar ook. Wat een prachtig jaar had moeten worden, met vele optredens, is in maart abrupt geëindigd. Ook mocht er ook niet meer gerepeteerd worden. We hadden, zeg maar, orkaankracht tegen. Maar hierdoor is de liefde voor “onze” muziek niet weg. De muziek blijft ons gelukkig ook in deze tijden binden, ook met straffe tegenwind.

  Vrijdag 4 december gaan we de repetities weer oppakken en gaan we ons voorbereiden op het jaar 2021. Hopelijk hebben we in 2021 weer de wind mee en mogen we jullie weer begroeten op één van onze concerten. Wij zien hier erg naar uit, wij zijn het plezier in onze muziek gelukkig niet verloren!

  Die Dorfplatz Musikanten wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2021.

  Een hartelijke muziek groet,

  Roel de Vries

  Secretaris van Die Dorfplatz Musikanten.