Skip to main content
 • Juni 2021

  Blog van Pieter

  Wat een feest om nu een blog te mogen schrijven.

  We zijn weer begonnen met de repetities in het MFA-Gebouw in Oldeberkoop.  Er is weer perspectief, nog even en we mogen ook weer voor publiek los. Vrijdag 28 mei was het zover, keurig op anderhalve meter, instrument in de aanslag en daar komt de eerste polka. Mooi niet, lange noten en toonladders was het eerste recept van  Benny, en daar konden we het mee doen. Het bleek wel nodig ook het geluid was er wel maar een mooie samenklank moest echt wel aan gewerkt worden.

  Het komt allemaal goed, volgende week weer!

  Meer dan een jaar was het heel rustig in Oldeberkoop en ook hier bij mij thuis, althans wat de muziek betreft. Verder had ik het best druk. op 6 april 2020 kwam Ayla in ons leven, een kruising van een Australische Herder  met een Nova Scotia Toller Duck retriever (een mond vol) 3 weken oud en nog bij haar moeder en overige pups en  op 8 mei  kwam ze ook bij ons wonen en dat veranderde heel veel.

  Vervelen was er niet bij 4, 5,  6 keer per dag naar buiten en zien dat de jongedame zindelijk werd en rustig ging slapen in de bench enz. Ik kan wel vermelden dat ik er de hele dag mee bezig was en van fluiten kwam niet zoveel.

  Nu een jaar verder heeft ze heel wat bijgeleerd en is het een bijna volwassen puber waarmee ik flinke wandelingen (soms tot 10km per dag) maak, frisbee doe en ook op speurtocht ga.

  Wat het vermelden waard is is dat ik heel 2020 bijna geen glas alcohol op heb, op 1 januari 2020 zijn Truus en ik beiden op het koolhydraadbeperkt dieet gegaan en daar past alcohol niet bij. Rond het eind van het jaar was ik zo’n 25kg lichter en nu neem ik in het weekend wel weer een glaasje. Maar rustig aan want ik wil het graag zo houden en het is ook goed te doen zo. Het is een manier van leven en dat bevalt uitstekend.

  Wat corona betreft maken we ons niet zulke heel grote zorgen, het afvallen kwam daarvoor wel goed uit want zwaarlijvig maakt kwetsbaarder. En verder  hebben we onze roots in de natuurgeneeskunde zoals vitaminen,  supplementen en homeopathie waarmee we ons beiden behoorlijk weerbaar houden.

  Maar hierover in een evt. volgend blog meer.

  Voor nu op naar veel oefenen en dan de  lifeconcerten in ??????.

  Pieter Verbaan (Dwarsfluit)