Skip to main content
 • September 2021

  De vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij en kunnen we weer beginnen met muziek maken, wat bij de kapelleden nogal verweven is in het dagelijks leven.

  Muziek heeft een positieve invloed op het leven van mensen, denk hierbij aan verwerking van rouw en ontspanning en brengt herinneringen met zich mee.
  Als 8 jarig meisje ben ik (Annie) met blaasmuziek begonnen bij een fanfare. Een hele uitdaging in een gezin waar de meeste aandacht naar de voetbal ging.
  Muziekles kreeg je van diegene die de fanfare dirigeerde en daarbij leerlingen muziekles gaf. Zodra je maar een beetje noten kon lezen en redelijker wijs “Er ruist langs de wolken” kon spelen mocht je mee in het grote korps, het beoogde doel dus.

  In mij tienerjaren speelde ik mee in een boerenkapel op deze manier kwam ik in aanraking met duitse muziek, maar dat stond in geen enkele verhouding met de Egerländermuziek.
  Veel plezier en gezelligheid maar geen kwaliteit.

  Door een vacature bij de “Dorfplatz” werd het roer omgegooid en kwam naast het plezier ook de kwaliteit nadrukkelijker naar voren. Daar zorgt de kapelmeester Benny Eissens wel voor.
  Het Egerländervirus is inmiddels dan ook chronisch genesteld.

  Twee jaar geleden werden Angelica en ik gevraagd om de PR voor onze rekening te nemen. Dit doen we samen met ondersteuning van onze partners.
  Contacten leggen en onderhouden met redacteuren van veel verschillende kranten en bladen is hiervan een onderdeel. Inmiddels zijn we weer als vanouds aan het repeteren, de juiste discipline wordt er weer ingeslepen en gaan we weer genieten van onze mooie muziek.

  Groet Annie Schipper