Skip to main content
 • April 2022

  Ook mij is gevraagd of ik een stukje wil schrijven over mijzelf, nu houd ik er helemaal niet van om in de belangstelling te staan, maar oke ik probeer er wat van te maken.

  Mijn loopbaan als muzikant is vroeger ooit begonnen bij De Woudklank in Noordwolde.

  Wij waren toen net uit Almelo naar Vledderveen verhuisd. Mijn Vader was lid van de Woudklank geworden en ik wilde ook wel graag leren muziek te maken. Ik ben begonnen op een Engelse concerthoorn.

  Toen mijn vader later dirigent werd, was er voor een concours een trombonespeler nodig en of ik dat maar even wilde gaan doen.

  Dus maar weer naar de muziekschool voor tromboneles. Nou dat was best pittig. Maar ook heel leuk om te doen.

  Nog weer later ook nog 32 jaar lid geweest van Concordia Elsloo. Daar ben ik in aanraking gekomen met het Egerländer virus. {word je niet ziek van}.

  De Kleaterjeagers waren in die tijd behoorlijk “beroemd”. Prachtige tijd hebben we daar gehad en veel vrienden aan overgehouden.

  Toen de geboorte van “Die Dorfplatzmusikanten”. Nog veel mooier!

  Wij, mijn man en ik,  hebben 47 jaar de modezaak ”Hoekstra Mode” gerund en zijn nu gepensioneerd.

  Onze dochter heeft de zaak nu al weer 3 jaar geleden overgenomen waar wij natuurlijk heel blij mee zijn.

  Maar thuis zijn was voor mij niet alles, ik ben gaan doen wat ik heel vroeger ook graag wilde, nl. chauffeur worden. Ik heb mij in een nieuwe carrière gestort en ben nu alweer 3 jaar taxichauffeur bij Personenvervoer Kort in Oosterwolde met heel veel plezier.

  Vorig jaar september ben ik lid geworden bij de Harmonie in Wolvega en afgelopen zondagmiddag hebben we een zeer geslaagd concert gegeven in De Meenthe in Steenwijk ten bate van de stichting Spieren voor Spieren samen met de Band ,,Alice Springs” en het Shanty koor van Wolvega.

  Maar het grootste plezier heb ik bij de kapel , ”Die Dorfplatzmusikanten".

  Hart. Gr. En gauw tot ziens!

  Lily Hoekstra