Skip to main content
 • Mei 2022

   Beste lezer,

  Aan mij de eer een blog te schrijven. Ik wil het hebben over muziek (hoe kan het anders).

  MUZIEK, een klein woord van maar 7 letters maar met een enorme impact. Wat wordt er allemaal onder dat woord verstaan?  Daar zijn vele variaties van, te veel om in dit korte verslag te noemen en wordt zowel vocaal als instrumentaal ten gehore gebracht, solistisch of in groepsverband. Een paar soorten wil ik toch even noemen,  b.v. klassiek, schlager, jazz, pop en volksmuziek enz.enz.

  Met de Dorfplatz Muzikanten spelen wij als Egerländer Kapel hoofdzakelijk volksmuziek, bestaand uit marsen walsen en polka's en proberen wij daarmee ons publiek te amuseren, hetgeen gezien de reacties achteraf meestal gelukt is.

  Egerländer muziek komt van oorsprong uit Tsjechië, uit de regio van de rivier en de stad Eger. Muziek loopt als een rode draad door vrijwel ieders leven, dat al in de kleutertijd begint met gezamenlijk zingen als iemand jarig is en zo gaan we verder tot je op muziekles gaat (niet voor iedereen weggelegd). Zelfs het einde van die rode draad wordt in veel gevallen afgesloten met muziek. Muziek kan heel rustgevend en therapeutisch zijn zo blijkt uit gegevens van diverse zorginstellingen. Deze week stond een artikel in de krant van een chirurg die in de o.k. muziek draait, waardoor hij beter opereert en de patiënt relaxter is, aldus de chirurg. 

  Zo zie je maar wat die 7 letters waarmee ik begon te weeg brengt. /p>

  Maar ter afsluiting van dit relaas wil ik nog wel vermelden, dat het maken van muziek door de muzikant zelf een groot plezier is. Of je nou hobbyist of beroeps (ook begonnen als hobbyist)  bent, maakt niet uit. Wij hopen u nog dikwijls op onze concerten te mogen ontmoeten en wensen u verder veel gezondheid en muziek plezier.

  Vriendelijke groet, Klaas v.d. Klei