Skip to main content
 • juli 2022

  Hier even een stukje van een van de nieuwste aanwinsten van de kapel.

  Even voorstellen, Peter Snijder, ben getrouwd met Willemien, kom uit Dalfsen ben in het dagelijkse leven bakker en werk in de pepernoten fabriek in Harderwijk, en speel bariton en besbas. Verdere hobbys zijn koken, bbq-en, knutselen, kamperen en vooral genieten van het leven.

  Geboren in 1963 in Dalfsen en kom uit een muzikale familie (op het hoogtepunt zaten we met 18 man uit de familie bij de muziek).

  Mijn muzikale carrière begon in 1971 in Hasselt bij Hasselts Fanfare (daartussen nog ff in Oldenzaal gewoond maar nog niet muzikaal actief). Begonnen op bugel. In 1980 terug gekomen naar Dalfsen en ook daar gespeeld op bugel bij Excelsior. Doorgestroomd naar bas en euphonium. Bij verschillende verenigingen gespeeld als gastmuzikant, o.a. in Lemelerveld,   Irene Hasselt, Hoogeveen, Losser, Wapenveld. Meegespeeld in gelegenheids orkest bij de plaatselijke operette vereniging, gespeeld bij de plaatselijke boeren kapel.  Al jaren lid en muzikaal leider van de Zwolsche stroatklinkers en speel nog bij een project orkest  “ Goedkoper” uit Nieuwleusen  (onder leiding van m’n buurvrouw bij de dorfplatz,  “Angelica”).

  Een paar van de meest memorabele optredens door de jaren heen waren voor mij een reisje naar Stralsund in de voormalige DDR vlak nadat de muur was gevallen, een concert reisje met kunst en strijd uit Losser naar Leuven (waarvan een mooie cd is gemaakt), de optredens in het voorprogramma van de carnavals concerten in de buitensoos en later theater de Spiegel, het begeleiden van de carnavalsmissen in de OLV basiliek “de Peperbus” met de Zwolsche stroatklinkers  en de nigth of de plons concerten met Excelsior Dalfsen,  het orkest en alle andere deelnemende muzikanten en zangers (allen afkomstig uit Dalfsen)  op een ponton op de Vecht, het publiek op de kade.

  In m’n vakanties naar Oostenrijk (instrument gaat meestal mee) meegespeeld bij verschillende gezelschappen en orkesten. Wat is er nou mooier dan in een berghutje een hele avond muziek  samen met steirische harmonica en gitaar.

  In 2020  wat  dingen afgestoten (muzikaal en organisatorisch, bestuursfuncties, beheer clubgebouw, onderhoud instrumentarium, dweilorkest, even wat stapjes terug en goed op de rem getrapt, was even hard nodig)

  Wel de overstap gemaakt naar de egerlander, böhmische en mährische muziek (al jaren m’n favoriete genre) bij de Röhrkapel in Ruinen op bariton en tegenwoordig dus als bassist bij Die Dorfplatz Musikanten. Kan wel zeggen dat dit mij heel goed bevalt, gewoon lekker muziek maken en even geen randverschijnselen er bij, gewoon weer lekker m’n kop leeg spelen.

  Groeten,

  Peter Snijder