Skip to main content
 • November 2022

  November muziekmaand vind ik een mooie combinatie, als ik op Google kijk vind ik slachtmaand, bloedmaand en nevelmaand, muziekmaand vind ik toch een heel stuk mooier. Oktober hebben we als kapel echt met boordevol muziek afgesloten, ik kijk terug op een zaterdag in de Meenthe in Steenwijk waar we samen met nog zo’n 18 kapellen deel uitmaakten van het “Fest der Blasmusik” waarbij de gehele dag in 5 zalen tegelijk werd opgetreden. Voor de echte liefhebbers van deze muziek een bijzondere ervaring met in de avond nog een optreden van een samengestelde projectkapel in de grote theaterzaal.

  En zondagmiddag ons eigen concert in Hurdegaryp waarbij weer veel van onze trouwe “vrienden van” aanwezig waren. Ik vond het een fijn concert waarbij de oplettende toeschouwer kon genieten van de klanken van een zeer complete kapel met 3 bassen en 4 trombones en ook een uitbreiding bij de tenorhorns. Bovendien was er nu microfoonversterking bij de klarinetten en fluit.

  In de pauze werd ik aangesproken door een van onze trouwe bezoekers die opmerkte dat hij het zo mooi vond dat de fluit versterkt was en hij hem nu zo goed kon horen en daar heel blij van werd, en picolo vond hij ook zo mooi of die er ook was, ja zei ik hem er komt straks een stuk en dan zult u hem vast wel horen.

  Dit zijn toch leuke momenten, zelf geniet ik ook zo van de trompet die, zo het lijkt af en toe,  een heel eigen partij speelt en dan dwars door alles heen gaat, geweldig.
  En deze maand wordt er ook weer één boordevol muziek.

  Heb je ons optreden gemist en wil je ook zo’n mooi concert bijwonen dan heb ik nog een goed bericht n.l. 13 november in Hemrik en 27 november in Donkerbroek (zie agenda), ook werken we in december nog mee aan een kerstmarkt in Vledder en bij  Tuindorado in Drachten (beide openbaar).

  Fijne november,

  Pieter Verbaan (dwarsfluit)