Skip to main content
 • Februari 2023

  De maand is al een week geleden begonnen, en wij als Kapel hebben alweer een optreden achter de rug.

  Vrijdag 3 februari waren we uitgenodigd door de plaatselijke harmonie in Lollum, een heel klein plaatsje in de buurt van Franeker. Een flink eind uit de buurt van Oldeberkoop.

  Deze harmonie zit in moeilijke tijden, beetje weinig leden en moeilijk om alle muzikale plekken te bezetten om nog een mooi stuk te kunnen spelen. Het idee was misschien moeten we overstappen naar de Egerländer muziek en nodigen we een echte Egerländer Kapel zoals Die DorfplatzMusikanten uit om het allemaal eens van dichtbij te bekijken en te proeven of het iets voor ons is.

  Dit was ons optreden, wij hebben een paar nummers gespeeld en daarna zij, en er is veel gepraat  over hoe de kapel in elkaar zit en vervolgens een pauze waarbij over en weer van gedachten gewisseld werd. Tot slot enkele nummers samen gespeeld onder leiding van hun dirigent, en daarna onder leiding van Benny wat specifieker op de speelstijl ingegaan. Het gaat allemaal niet vanzelf er moet echt aan gewerkt worden.

  En als je dit dan meemaakt en onze eigen kapel bekijkt dan denk je toch wel wat een boffers we zijn om zo’n mooie kapel te hebben met bijna alle plaatsen bezet. Het zou mooi zijn als er zich nog een klarinetspeler bij ons aansluit, dan zijn we helemaal compleet.

  Als DDM hebben we weer een 5-tal mooie nieuwe nummers waarvan ook met zang op de lessenaar staan die we komende concerten gaan uitvoeren en dat is al heel snel. 5 maart in De Veldkei in Havelte gaat het weer gebeuren. Het beloofd weer een feestje te worden en ik heb er nu al zin in.

  Ik zou zeggen tot de volgende blog,

  Vriendelijke groet,

  Pieter Verbaan