Skip to main content
 • Juni 2023 Even geen muziek

  Even geen muziek.

  Door een paar dames was bedacht om elkaar wat beter te leren kennen buiten de muziek om. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen. Zodoende werd er een datum gepland en moest er natuurlijk nog een uitje worden bedacht. Er werden 2 uitjes voorgesteld en unaniem kwamen we tot een besluit. Met bijna alle dames (op 2 na door omstandigheden) gingen we op zaterdag 13 mei op stap. De heren hadden we dit keer buitengesloten. Maar als de heren een keer een idee krijgen om zoiets te doen zijn wij als dames natuurlijk niet te beroerd om ook ons steentje bij te dragen.

  Dus stapten wij op zaterdagochtend vroeg met z’n allen in de trein. Daar begon de hilariteit al. 1 van de dames had reclame materiaal van DDM meegenomen. Vervolgens hebben we de conducteur enthousiast gemaakt en zie daar, misschien hebben we wel een concert in Akkrum geronseld. Om 10 uur kwamen we aan in Leeuwarden.

  De stemming zat er al goed in toen we in Leeuwarden aankwamen. Natuurlijk was de eerste stop koffie met gebak!!! Het was prachtig weer en dat kwam goed uit, want Alie had een grote rondvaart geregeld op de “ Praam”. Vanaf het water hadden we mooi zicht op de mooie huizen en geveltjes en de Prinsentuin. De schipper gaf onderweg veel uitleg over de historie van deze mooie stad en gebouwen. Tijdens de tocht konden we nog even zwaaien naar Klaas (kapellid) die in Leeuwarden woont. Deze rondvaart was zeker de moeite waard. De schipper heeft ook informatie meegenomen over onze mooie kapel. Wie weet kunnen we nog optreden met de kapel op de “ Praam” door Leeuwarden. Dat zou toch prachtig zijn!!

  Ziet u ons al zitten?DDM dames Met een groepje blazers door de grachten van Leeuwarden? Wij zijn er in ieder geval al erg enthousiast over.
  Na de tocht over het water stapten we weer op de kade, de zeebenen nog een beetje uitschuddend. We hadden wat vrije tijd, maar niet voordat Alie met ons naar de verzamelplek was gelopen waar ons volgende programmaonderdeel zou beginnen. Onderweg hiernaar toe waren veel dames afgeleid door de vele winkels en boetiekjes in de straten. Nadat we het sein ‘vrije tijd’ hadden gekregen, werd meteen ieders voorkeur duidelijk. Enkele dames gingen shoppen, andere dames gingen zitten eten.
  Al snel stond het volgende onderdeel op het programma, een stadswandeling door het oude Leeuwarden.

  Onze “ reisleidster “ Marjan, een fleurige en vlotte dame, nam ons mee op reis door de stad “Ljouwert”. Ze vertelde ons leuke anekdotes over de bezienswaardigheden, welke ik jullie niet allemaal zal verklappen want het is natuurlijk veel leuker om dit zelf een keer te ervaren, een echte aanrader!! Wat voor Marjan wel een beetje jammer was, is dat enkele leuke weetjes al door onze “ kapitein Sweitse “ van de praam was verteld. Daarom bij deze een goede tip: kies voor een praamvaart of standswandeling maar niet beide. Onze wandeling eindigde bij de gevangenis waar we werden verheerlijkt met leuke sneupwinkeltjes in de vroegere cellen. Na deze mooie interessante wandeling waren we wel toe aan een versnapering. Genietend van het uitzicht op het terras aan het water, mogen jullie raden wat onze versnapering bij het drankje was…….

  Voor degene die onze concerten altijd bijwonen is het een makkie want wat is een DDM zonder: juist bitterballen!!

  Bitterballen smaken altijd naar meer, dus hup, weer in de trein op weg

  naar Wolvega waar ons uitje werd afgesloten met een heerlijk diner. Bij

  van der Valk. Ook daarbij mag een alcoholische versnapering natuurlijk

  niet ontbreken. Heerlijk dit etentje als welbekende kers in de appelmoes.

  Maar als de drank in de vrouw is, is de geest natuurlijk uit de fles. Er

  werden enkele dames “onderscheiden” met vreemde bijnamen, die we

  hier natuurlijk niet zullen onthullen, want; “What happens in Ljouwert”,

  stays in Ljouwert”….. Maar deze dag smaakte naar meer!

  Alle dames van DDM