Skip to main content
 • Februari 2024

  Jubileumconcert – 15 jaar Die Dorfplatzmusikanten

  Wat een ervaring was dat! Voor een meer dan bomvolle zaal speelden wij op 21 januari ons jubileumconcert. De stoelen werden van zolders en uit kelders aangesleept om zoveel mogelijk mensen een zitplaats te geven. De sfeer zat er vanaf het eerste moment goed in. Jubileumconcert 2024 foto 007De 250 mensen in de zaal waren enthousiast en wij als muzikanten hadden er natuurlijk zin in om ons programma te spelen.

  Dat was nog niet alles, want speciaal voor dit concert werkten we samen met het Berkoper Popkoor. We wisselden elkaar na een aantal nummers af. Wij beten het spits af en speelden een aantal nummers. Daarna zong het koor een aantal nummers. In de zaal werd dit goed ontvangen, voor het publiek was er een mooie afwisseling. In de pauzes kon het publiek genieten van foto’s van de afgelopen 15 jaar.

  In het laatste blok kreeg de samenwerking tussen kapel en koor nog een extra dimensie; dit blok speelden/zongen we samen. Ook het publiek had de kans om mee te zingen en voor diegenen die niet zo tekstvast waren, was via een scherm de tekst te volgens. Uit volle borst zongen de mensen mee.
  Na de laatste toegift ging waarschijnlijk iedereen, publiek, koor en kapel, met de laatste melodieën nog in het hoofd weer naar huis. Voor ons, de muzikanten, was het in elk geval een Jubileumconcert 2024 foto 006onvergetelijke belevenis.

  Iedereen die hier aan mee heeft gewerkt of aanwezig is geweest; hartelijk bedankt voor de geweldige ervaring!

  Femke Blazer