• Onze leden stellen zich aan u voor

  Op deze pagina stellen de leden zich aan u voor en natuurlijk te beginnen bij onze kapelmeester en vervolgens het hoge hout (klarinet en fluit) waarna het lichte koper (trompet, flügelhorns, baritons en tenorhorns) en tot slot de begeleiding  het zware koper en het slagwerk. Ook zijn er nog enkele plaatsen waar de bezetting aangevuld kan worden zoals 2e Flugelhorn. Belangstelling, neem contact op via het formulier of kom eens op één van onze repetitieavonden (vrijdag) in Oldeberkoop en als je behoorlijk uit de voeten kan op je instrument en je past bij onze club. Wie weet?

  Benny Eissens Kapelmeester bij Die Dorfplatz Musikanten

  Benny Eissens (Kapelmeester)

  Hallo,

  Ik ben Benny Eissens, 36 jaar en kapelmeester bij Die Dorfplatz Musikanten sinds begin 2018. Deze Egerlander  muziek speel ik al sinds ik een heel klein jochie was, in totaal al bijna 25 jaar. Als kapelmeester ben ik ook nog in dienst bij de Hattemer Musikanten, nu zo’n jaar of 6. Ook bij Herman  Engelbertinck heb ik een aantal keer op klarinet meegespeeld.

  In het dagelijks leven ben ik solo-klarinettist bij de KMKJWF, een militaire kapel te Assen en heb ik een aantal klarinet- en saxofoonleerlingen via de Hoogeveense Harmonie, waar ik ook in dienst ben sinds januari 2018.

  Woonachtig ben ik Hoogeveen, alwaar ik samen met mijn vrouw Margriet en sinds 26 november jl. mijn zoontje Florian met veel plezier woon.

  Pieter Verbaan op Dwarsfluit bij Die Dorfplatz Musikanten

  Pieter Verbaan (Dwarsfluit)

  Kwam op 12 jarige leeftijd door nieuwsgierigheid bij het opleidinggedeelte van het schoolorkest in Rotterdam, omdat hij al had kennisgemaakt met de blokfluit zou sopraansax wel wat zijn.
  En zo is het begonnen.
  Door het leren notenlezen ging er een wereld open en voor hij het wist speelde hij sopraansax in het schoolorkest, pijperfluit bij Tamboer en pijperkorps van de scouting in Rotterdam en omdat hem klarinet zo leuk leek is hij klarinet gaan leren en kwam toen al snel bij diverse fanfare en harmonieorkesten waar hij en saxofoon (later ook altsax en tenorsax) en klarinet speelde.

  Bij de harmonie werd hij weer gefascineerd door de fluit en heeft toen dwarsfluitles genomen en heeft dat vervolgens jaren gespeeld bij een groot harmonieorkest in Lekkerkerk. Zo'n 10 jaar geleden werd hij besmet met het Egerlandervirus en is toen gaan spelen bij de Sterrenbergkapel in Nijeveen, na enkele jaren ontdekte hij Die Dorfplatz Musikanten en daar speelt hij nu alweer vanaf 2012 met heel veel plezier.

  Alie Dimmendaal (Klarinettistte bij Die Dorfplatz Musikanten)

  Alie Dimmendaal (Klarinet Bb en Eb)

  Ik ben begonnen op mijn 13e jaar en via het Heerenveens muziekcorps kon ik een instrument huren en lessen krijgen. Inmiddels heb ik natuurlijk een eigen instrument. Ik heb alle diploma’s van de muziekschool behaald, dwz A tot en met D en daarna heb ik nog de vooropleiding van het conservatorium gedaan. Dit vond ik toch te theoretisch en besloot om de muziek puur voor mijn hobby te gebruiken.

  Ik ben 40 jaar lid geweest van het Heerenveens Muziekcorps en heb hier vele dingen mogen uitproberen, zoals een eigen clubje dirigeren, vele solo’s spelen, aan hele mooie projecten gewerkt en jarenlang in het bestuur gezeten, wat ik nu nog doe. Inmiddels speel ik niet meer bij het HMC. Ik heb ook heel veel invalwerk gedaan bij verscheidene harmonie orkesten. Dit vind ik altijd erg leuk door de verschillende orkesten, muziek en mensen.

  Sinds 2010 speel ik bij “Die Dorfplatzmusikanten”. Hiervoor had ik nog nooit Böhmische muziek gespeeld. Ik moest dan ook heel erg wennen aan deze stijl. Maar inmiddels heb ik het mij wel eigen gemaakt en heb het dan ook enorm naar mijn zin in deze enthousiaste en leuke groep mensen.

  Jan Pieter Kugel op de klarinetbij Die Dorfplatz Musikanten

  Jan Pieter Kugel (Klarinet Bb)

  Op mijn achtste jaar ben ik begonnen met les te nemen op de accordeon. Dit heb ik 6 jaar volgehouden; veel klassieke muziek gespeeld. Muziek maken is mij met de paplepel ingegeven door mijn vader.

  Op 14 jarige leeftijd ben ik naast accordeon te gaan spelen, begonnen op de klarinet. Ben 10 jaar lid geweest van DSHO in Appingedam. Daarna ben ik verhuisd naar Groningen en ben lid geworden van Harmonie 67. Tevens speelde ik in Alpenjool (Tiroler orkest). Van H. 67 en Alpenjool  ben ik 16 jaar lid geweest. In Gron. nog gespeeld in een bedrijfsorkest. Door de verhuizing naar Kollumerzwaag ben ik gaan spelen in de Collegem kapel. Deze kapel heb ik zelf mee opgericht. Tevens heb ik in de Grijpskapel in Grijpskerk gespeeld. In deze periode ben ik met de Abel Tasman band naar Australië en Nieuw Zeeland geweest.

  Daarna ben ik lid geworden van Harmonie de Woudklank in Grootegast. N.a.v.de  relatie met A.F. Zuidema speel ik al 26 jaar bij de Zuidema Kapel.  Tevens nog gespeeld bij de Oldehove kapel en vroeger bij de Marechaussee.

  Sinds 2013 speel ik bij Die Dorfplatz Musikanten.  Als ik alle jaren optel, dan ben ik 64 jaar muzikant en speel nog steeds met veel plezier.

  Roel de Vries op de trompet bij Die Dorfplatz Musikanten

  Roel de Vries (Trompet)

  Ik ben…..

  Roel de Vries en trompettist bij Die Dorfplatz Musikanten. Al vanaf mijn 8e jaar bespeel ik een instrument. Mijn eerste instrument was een cornet. Nu vele jaren later speel ik trompet. Mede door mijn ouders heb ik mijn muzikale kwaliteiten kunnen ontwikkelen.

  Fanfare Oerterp uit Ureterp was het eerste orkest waar ik speelde. Bij deze fanfare heb ik muziekles gekregen en mijn muziekdiploma’s kunnen halen. Dit heeft geleid tot het behalen van alle 4 diploma’s. A t/m D.

  In mijn muzikale “carrière” heb ik vele omzwervingen gemaakt, van brassband ’t Heideblomke uit Harkema tot Brassband Opsterland uit Bakkeveen. Bij de brassbands speelde ik es-cornet.

  Echter mijn liefde voor Bömische muziek dateert al vanaf 1984, destijds speelde ik bij de Wâldklank uit Bakkeveen o.l.v. kapelmeester Frieling. Helaas is deze kapel opgehouden te bestaan, waardoor ik deze genre van muziek heel erg lang niet heb kunnen spelen.

  Sinds eind 2014 speel ik nu bij Die Dorfplatz Musikanten, een prachtige kapel met allemaal hele leuke mensen. Bij deze kapel voel ik mij thuis en mijn grote liefde voor de Bömische muziek kan ik hier met volle teugen uitoefenen.

  Sipke Brandsma op de Flugelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Sipke Brandsma (1e flügelhorn)

  Hallo ik ben Sipke Brandsma ik bespeel vanaf mijn 8ste jaar een blaasinstrument dit bij de plaatselijke muziek vereniging Excelsior in Donkerbroek. Daar bespeelde ik de bugel.

  In 1996 zelf in Oldeberkoop een harmonie opgericht met een paar muzikale mede strijders.
  In 1997 in Oldeberkoop de Koepelbloasers opgericht met Oege Nijboer als kapelmeester. Hier was ook de grote passie Bohmische en Egerlander blaasmuziek.

  Heb verschillende instrumenten bespeeld in het belang van het orkest o.a. waldhoorn bariton trompet. Trompet bespeel ik nu nog in de harmonie Brocante.

  De muziek van Die Dorfplarz Musikanten is mijn grote passie hoop dit nog vele jaren te mogen bespelen. Bespeel hier in de Flugelhorn sinds de oprichting.

  Jaap Toering op de flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jaap Toering (1e flügelhorn)

  Mijn naam is Jacob (Jaap) Toering uit Wijnjewoude en ik speel de 1e bugelpartij. 

  Op 9 jarige leeftijd ben ik begonnen bij muziekvereniging Pro Rege in Oosterwolde.

  De door mij bespeelde instrumenten zijn cornet, trompet en bugel.  De verenigingen waar ik lid van ben geweest zijn Laudando Appelscha, muziekvereniging Oosterwolde, boerenkapel De Dorsvlegels Oosterwolde, Johan Bok’s big band Drachten, dansorkest The Skyliners Drachten, de Drachtster Harmonie, blaaskapel De Klaeterjaegers Elsloo fr (waar ik besmet ben met het blaaskapellenvirus) en sinds de oprichting speel ik met veel plezier bij Die Dorfplatzmusikanten. 

  Jan Bakker op flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jan Bakker (1e flügelhorn)

  Hallo,

  Sinds een halfjaar speel ik flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten.

  Mijn naam is Jan Bakker al heel lang getrouwd met Janna en vader van drie dochters. 
  Daarnaast al 34 jaar actief in de Böhmische blaasmuziek.

  In 1984 begonnen bij Die Friesische Musikanten in Leeuwarden, daarna 32 jaar gespeeld bij de Oldehove Kapel.

  Hoop de flügelhorn nog vele jaren te kunnen bespelen bij de DDM, een mooie complete blaaskapel, met goede en vooral ook humorvolle muzikanten, die goed hebben begrepen dat de nazit ook belangrijk is.

  Vriendelijke groet,

  Jan Bakker

  Annie Schipper op de flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Annie Schipper (2e flügelhorn)

  Mijn naam is Annie Schipper-Broekman en woon in Havelte. Ik ben vanaf mijn 8e jaar actief met blaasmuziek.

  Ik heb leren spelen op een cornet en ben later overgestapt naar een bugel, dit bij de fanfare in Havelte.

  Middels een advertentie ben ik in aanraking gekomen met Die Dorfplatz Musikanten. De inspiratie en mijn plezier haal ik uit het enthousiasme die bij deze groep aanwezig is en de kwaliteit die deze groep na streeft.

  Naast de bugel speel ik ook panfluit en ben lid van een brassband. Ook speel ik nog in diverse andere gelegenheidsorkesten.

  Al met al een heel muzikale hobby met veel plezier en enthousiasme.

  Gjilke de Rooi van Gosliga op de bugel bij Die Dorfplatz Musikanten

  Gjilke de Rooi van Gosliga (2e flügelhorn)

  Hoi,

  Ik ben Gjilke de Rooi van Gosliga, geboren in Opende(Gr), opgegroeid in Frieschepalen en nu woon ik in Beetsterzwaag.

  Mijn liefde voor muziek is begonnen op de lagere school toen ik elke woensdagmiddag naar Ureterp fietste voor muziekles. Na het behalen van het A diploma kreeg ik mijn plekje in het Fanfare Oerterp orkest.

  Later vond ik een plekje bij Fanfare Euterpe in Beetsterzwaag. Ze hadden een plekje voor me als derde bugel en bij een tekort aan tweede bugels kon ik al vrij snel een plaatsje opschuiven.
  Ik kreeg steeds meer plezier in het spelen en ben daarom ook van de partij als we een uitstapje hebben met het dweilorkest.

  Dankzij Roel heb ik kennis mogen maken met Die Dorfplatz Musikanten. Ik was op slag verkocht en heb meerdere malen het kapel mogen bewonderen. Ik ben dan ook super blij dat ik bij deze kapel een plekje heb gekregen. Ondanks dat ik nog net voor 2019 bij de groep ben aangesloten, voelt het voor mij heel vertrouwd en als een soort thuiskomen!

  Gjilke

  Jappie van Veen op de flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Nog in te vullen (2e flügelhorn)

  Jan Dijkema Tenorhornspeler bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jan Dijkema (Tenorhorn)

  Hallo, mijn naam is :

  Jan Dijkema en speel de 1e Tenorpartij bij Die Dorfplatz Musikanten.Vanaf mijn negende jaar (1954) heb ik Trompet, Bariton en Tuba gespeeld in diverse fanfare korpsen.

  In 1987 ben ik lid van De Oldehovekapel geworden en sindsdien speel ik alleen nog maar Bömische en Märische blaasmuziek. Op dit moment speel ik naast Die Dorfplatz Musikanten ook nog in De Zuidema Kapel in Grootegast, deze spelen uitsluitend Märische muziek.

  Tjeeerd Oenema Nestor en baritonspeler bij Die Dorfplatz Musikanten

  Tjeerd Oenema (Bariton)

  Tjeerd Oenema, geb.31  Scholen: Lgere school Elsloo ;Mulo Oosterwolde ; Rijks Kweekschool Heerenveen. Ruim 40 dienstjaren in het onderwijs.

  Begonnen met blaasmuziek in 39/40 . Boekje van  Kessels was mijn studie matriaal. Als je de Rekruten mars een beetje kon spelen mocht je bij de fanfare.

  Bespeelde instrumenten: Mondorgel, bugel,  cornet, trompet, schuiftrombone, bastuba, altsax, baritonsax, waldhoorn en nu euphonium.

  Bij veel harmonieen en fanfares gespeeld in binnen-en buitenland.

  Ongeveer 25 jaar gedirigeerd bij diverse orkesten, het langst bij Cocordia Elslloo Onderaan begonnen met 14 muzikanten en geeindigd inde Ereafdeling met Vijftig muzikanten.

  Ook leiding gegeven en gespeeld bij  De Stobberooiers en klaeterjaegers, medeoprichter van de Dorfplatzmusikanten. Ongeveer twee jaar lang de eerste voorzitter. Andere liefhebberijen: voetbal, schaatsen, wielrennen en  de jacht beoefend tot mijn 80ste.

  Handicap: mijn gehoor, moderne apparatuur houdt me op de been. Studeer en luister graag naar muziek (klassiek}, Speel thuis veel en ga graag naar goede repetities.

  Mijn wens dat alle muzikanten meer thuis studeerden.

  Roelina Hofman bespeelt de Bariton bij Die Dorfplatz Musikanten

  Roelina Hofman (Bariton)

  Mijn naam is Roelina Hofman. Ik ben als acht jarig meisje begonnen met muziek maken bij de fanfare in Havelte.

  Door verhuizingen heb ik ook gespeeld bij fanfare orkesten in Tolbert, Wesepe en Olst.
  Daar heb ik ook kennis mogen maken met de Egerländer blaasmuziek. De liefde voor deze muziek is nooit meer overgegaan.
  Ik heb jaren bugel / cornet gespeeld, maar mijn voorkeur heeft zeker de bariton waar ik nu al weer jaren op speel.
  Nu woon ik weer in Havelte en speel met veel plezier in de Brassband in Diever.
  Maar het spelen bij "Die Dorfplatzmusikanten" is voor mij de kers op de taart.

  Lily Hoekstra speelt de trombone bij Die Dorfplatz Musikanten

  Lily Hoekstra (Trombone)

  Even voorstellen: Ik ben Lily Hoekstra en vanaf de oprichting lid van de kapel. 

  Geboren in Kuinre en opgegroeid in Almelo.

  Daarna in Vledderveen gewoond en daar op 9 jarige leeftijd lid geworden van de fanfare De Woudklank in Noordwolde. 

  En sindsdien altijd met mijn vader op pad geweest met heel veel verschillende muziekkorpsen .

  Maar nu ligt mijn grootste liefde bij Die Dorfplatzmusikanten.

  Lily Hoekstra- Oenema. 

  Peter plantinga op de trombone bij Die Dorfplatz musikanten

  Peter Plantinga (Trombone)

  Minne Smid op de Bb-Bas bij Die Dorfplatz Musikanten

  Minne Smid (Bb Bas)

  Op 9-jarige leeftijd (in 1952) ben ik lid geworden van muziekvereniging “De Volharding” in de Wilp en na een paar jaar op althoorn te hebben gespeeld, ben ik overstapt op een euphonium.

  Vanwege mijn werk bij de Keuringsdienst van Waren in Rotterdam in 1966 en in 1968 in Fryslân, verhuisden we in 1969 naar Leeuwarden en ben ik lid gebleven in de Wilp.

  In 1976 verhuisden we opnieuw met het gezin, deze keer naar Menaldum en ben ik gelijk lid geworden van fanfare “Constantia”.

  Door een tragisch dodelijk trekkerongeval van onze B.bas-speler ben ik overgestapt op de B.bas.

  Daarnaast ben ik regelmatig ingevallen bij de muziekverenigingen “Oranje” te Minnertsga en de PTT Harmonie (later genaamd DA CAPO) in Leeuwarden. Van 1989 t/m 2004 hebben Luuk (onze jongste zoon) en ik, samen gespeeld bij de “De Schutterij” van de PTT Harmonie. Later werd deze omgedoopt tot Dweilorkest “De Galgelappers” in Leeuwarden

  In 1994 hebben we de Fryske klaai verruild voor de Fryske Wâldgrûn en zijn we verhuisd naar Bakkeveen.

  Terug naar de roots. Samen met een aantal dorpsgenoten hebben we de slapende muziekvereniging “De Wâldklank” weer wakker gemaakt.

  Wegens gebrek aan leden, is deze vereniging in 2005 weer ter ziele gegaan en zijn Sieta en ik, lid geworden van muziekvereniging ‘” Amicitia” te Nuis/Niebert.
  Sinds januari 2013 zijn Sieta en ik ingelijfd bij “Fanfare Oerterp” in Ureterp.

  In de zomer van 2014 ben ik gevraagd lid te worden van Die Dorfplatz Musikanten.

  Angelica Braam speelt de Eb-Bas bij Die Dorfplatz Musikanten

  Angelica Braam ( Eb Bas)

  Angelica is op achtjarige leeftijd begonnen bij harmonieorkest het Stedelijk Orkest Lebuïnes te Deventer. Eerst speelde zij op trompet en later op euphonium. Angelica bespeelt inmiddels alle koperen blaasinstrumenten, van cornet, bugel, alt- en waldhoorn, trombone, euphonium tot es bas bij Die Dorfplatz Musikanten. Ze is verslaafd aan muziek in de breedste zin van het woord.

  Gerwin Schalen als slagwerker bij Die Dorfplatz Musikanten

  Gerwin Schalen (Slagwerk)

  Als slagwerker van Die Dorfplatz Musikanten ben ik lid vanaf het aller eerste uur. Ik ben geboren in 1969 en woon in Hoogeveen.

  Mijn muzikale loopbaan begon toen ik 12 jaar was bij de Hoogeveense Harmonie.

  Mijn vader en twee zussen waren al met de muziek verbonden, terwijl ik er eigenlijk niets van wilde weten. Totdat er ineens een melding kwam dat ik was ingeschreven bij de muziekschool en er was geen weg meer terug…..

  Na een gedegen opleiding was het dan zo ver dat ik mijn eerste optreden mocht beleven, ik weet het mij nog goed te herinneren, ( mijn trommelstokken vergeten…) Ik heb verschillende slagwerkinstrumenten bespeeld, van xylofoon, marimba, lyra, drums, pauken tot grote trom en bekkens.

  Vele jaren ben ik lid geweest van meerdere muziekverenigingen, waarvan ik er nu nog twee over heb. (5 muziekverenigingen per week was heel normaal ).

  Al ruim 20 jaar ben ik Instructeur/dirigent bij verschillende drum en malletbands geweest, tevens ben ik regelmatig gastspeler en gast Tamboer-maitre.

  Vriendelijke groet als slagwerker en voorzitter van Die Dorfplatz Muzikanten,

  Gerwin Schalen.

  Onze sponsoren

  HCR en Bowlingcentrum Brinkzicht - Het Meer in Vledder

  HCR en Bowlingcentrum Brinkzicht - Het Meer

  Dit kan uw sponsorfoto zijn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Dit kan uw sponsorfoto zijn