Skip to main content
 • Onze leden stellen zich aan u voor

  Op deze pagina stellen de leden zich aan u voor en natuurlijk te beginnen bij onze kapelmeester en vervolgens het hoge hout (klarinet en fluit) waarna het lichte koper (trompet, flügelhorns, baritons en tenorhorns) en tot slot de begeleiding  het zware koper en het slagwerk. Er is nog een enkel plaatsje waar de bezetting aangevuld kan worden en dat is op de trombone, dan is ook deze sectie compleet.

  Belangstelling, neem contact op via het formulier of telefoon. Kom eens op één van onze repetitieavonden (vrijdag, niet elke) in Oldeberkoop en als je behoorlijk uit de voeten kan op je instrument en je past bij onze club. Wie weet?

  Benny Eissens Kapelmeester bij Die Dorfplatz Musikanten

  Benny Eissens (Kapelmeester)

  Benny Eissens (Kapelmeester) Benny Eissens is woonachtig in Hoogeveen. Sinds begin 2018 is hij kapelmeester bij Die Dorfplatz Musikanten. Deze Egerländer muziek speelt hij sinds hij een heel klein jochie was. Als kapelmeester is hij ook nog in dienst bij de Hattemer Musikanten. In het dagelijks leven is Benny solo-klarinettist bij de KMKJWF* in Assen.

  De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.


  Evelien Holsbeek zingt bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop

  Evelien Holsbeek (Zang)

  In de muziek ben ik een laatbloeier. Ben begonnen op trompet op mijn 30e, kon nog geen noot lezen. Aantal jaren trompetles gehad en begon mijn muzikale carrière bij het plaatselijke dweilorkest in Oldenzaal GAOS.
  Toen 10 jaar bij Sint Joseph harmonie gespeeld en tegelijkertijd bij verschillende egerländer orkesten waar ik op flügelhorn speelde en zang erbij deed.
  Deze combinatie vond ik heerlijk....dat was bij de Noorkerlander kapel in Hengelo (Overijssel) Haaksberger muzikanten Reggestad muzikanten (Goor) Isseltaler Musikanten (Rheden) Bonkenbargkapel (Oldenzaal) en nu sinds 2 maanden bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop, wat een leuke enthousiaste en gezellige groep is dit.
  Zonder Egerländer muziek is mijn leven niet compleet.


  Pieter Verbaan op Dwarsfluit bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop

  Pieter Verbaan (Dwarsfluit)

  Als schooljongen speelde hij al sopraansax in het schoolorkest en pijperfluit bij Tamboer- en pijperkorps van de scouting in Rotterdam. Later speelde hij klarinet, saxofoon en dwarsfluit bij diverse fanfare- en harmonieorkesten. Daar werd Pieter besmet met het Egerländer virus en speelt nu met veel plezier bij Die Dorfplatz Musikanten.


  Alie Dimmendaal (Klarinettistte bij Die Dorfplatz Musikanten)

  Alie Dimmendaal (1e Klarinet Bb en Eb)

  Alie werd op haar 13e jaar lid van het Heerenveens Muziekcorps en is daar 40 jaar lid geweest. In die periode behaalde ze alle diploma’s van de muziekschool. Naast het bespelen van de klarinet heeft Alie ervaring opgedaan als dirigent, solo-speelster en bestuurslid. Ook deed ze veel invalwerk bij diverse harmonieorkesten. Nu heeft ze het al jaren naar haar zin als klarinettiste bij “Die Dorfplatz Musikanten”.


  Reina Posthumus bespeeld de Bb Klarinet bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop

  Reina Posthumus (Klarinet Bb)

  Reina speelt al vanaf haar 12e jaar klarinet en is begonnen bij muziekvereniging De Volharding in De Wilp waar ze door een afsplitsing in de vereniging kennis maakte met de Egerlandermuziek die ze zo geweldig vond dat ze niet anders meer wil spelen.

  Ze zegt: het is ook nog goed voor m’n techniek.

  Toen ze een vacature voor 2e klarinet bij Die Dorfplatz Musikanten zag dacht ze, dat is het. Bovendien is ze kortgeleden met pensioen gegaan en heeft nu alle tijd om te genieten van de kapelmuziek bij die dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop.


  Kees Reinierce (Klarinet Bb)


  Tjeerd de Walle bespeeld de Trompet bij Die Dorfplatz Musikanten

  Tjeerd de Walle (Trompet)

  Op 8 jarige leeftijd ben ik begonnen op de bugel bij de chr. fanfare in Sint Anna Parochie. Na een aantal omzwervingen kwam ik in 1979 (nadat ik inmiddels politieman geworden was) bij de  Rijkspolitiekapel welke later (1994) overging in het Nederlands Politie Orkest waar ik tot mijn pensioen in 2015 als trompettist gespeeld heb.

  Inmiddels was ik besmet met het Egerlandervirus en leefde mij uit bij o.a. Oldehovekapel, Zuidemakapel en Postjagers.

  Momenteel speel ik met veel plezier bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop en bij Harmonie Wolvega en ook nog bij de Bouwharmonie, een landelijk orkest, dat 1x in de maand in Harderwijk repeteert.

  Groeten, Tjeerd de Walle


  Jan Bakker op flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jan Bakker (Flügelhorn)

  Jan is al jaren actief in de Böhmische blaasmuziek. In 1984 begon hij bij Die Friesische Musikanten in Leeuwarden en heeft daarna jaren gespeeld bij de Oldehove Kapel. Bij Die Dorfplatz Musikanten speelt hij op de flügelhorn. Hij vindt Die Dorfplatz Musikanten een mooie complete blaaskapel en hoopt daar de flügelhorn nog vele jaren te kunnen bespelen.


  Sipke Brandsma op de Flugelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Sipke Brandsma (Flügelhorn)

  Al vanaf zijn 8ste jaar bespeelt Sipke een blaasinstrument. In het begin de bugel, maar in het belang van diverse orkesten bespeelde hij ook de waldhoorn, de bariton en de trompet. Naast het spelen is Sipke medeoprichter van de muziekverenigingen Brocante en De Koepelbloasers. Bij Die Dorfplatz Musikanten beoefent hij met de flügelhorn zijn grote passie: het spelen van Böhmische en Egerländer blaasmuziek.


  Roel de Vries op de trompet bij Die Dorfplatz Musikanten

  Roel de Vries (Flügelhorn)

  Het eerste instrument van Roel was een cornet. Fanfare Oerterp uit Ureterp was het eerste orkest waar hij speelde. Bij deze fanfare heeft hij alle muziekdiploma’s gehaald. In zijn muzikale “carrière” heeft Roel vele omzwervingen gemaakt. Zijn liefde voor Böhmische muziek dateert al vanaf 1984 toen hij bij de Wâldklank uit Bakkeveen speelde. Roel is al vele jaren de trompettist van Die Dorfplatz Musikanten. De kapel waar hij zijn liefde voor de Böhmische muziek met volle teugen kan uitoefenen.


  Jaap Toering op de flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jaap Toering (Flügelhorn)

  Op 9 jarige leeftijd begon Jaap bij muziekvereniging Pro Rege in Oosterwolde en bespeelt cornet, trompet en bugel. Jaap is lid geweest van diverse muziekverenigingen waaronder boerenkapel De Dorsvlegels, en blaaskapel De Klaeterjaegers. Sinds de oprichting van Die Dorfplatzmusikanten bespeelt hij met veel plezier de flügelhorn.

  Annie Schipper op de flügelhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Annie Schipper (Flügelhorn)

  Vanaf haar 8e jaar is Annie actief met blaasmuziek. Bij de fanfare in Havelte heeft zij leren spelen op een cornet. Later is zij overgestapt naar een bugel. Naast het bespelen bij een brassband bespeelt Annie ook de panfluit. Middels een advertentie is zij in aanraking gekomen met Die Dorfplatz Musikanten. De inspiratie en haar plezier haalt zij uit het enthousiasme van de groep en de kwaliteit die kapel nastreeft.


  Gjilke de Rooi van Gosliga op de bugel bij Die Dorfplatz Musikanten

  Gjilke de Rooi van Gosliga (Flügelhorn)

  Voor Gjilke is haar liefde voor muziek begonnen op de lagere school. Elke woensdagmiddag ging ze toen op muziekles. Na het behalen van het A diploma kreeg zij een plekje bij muziekvereniging Fanfare Oerterp. Later bespeelde Gjilke de bugel bij Fanfare Euterpe in Beetsterzwaag en kreeg steeds meer plezier in het spelen. Zij is dan ook superblij dat zij bij Die Dorfplatz Musikanten kan en mag spelen.


  Klaas van der Klei bespeeld de flügelhorn bij Die Dorfplatz musikanten in Oldeberkoop

  Klaas van der Klei (Flügelhorn)

  Klaas is als 12 jarige begonnen als leerling slagwerker bij muziekvereniging concordia in Joure. Daarna zijn militaire dienst vervuld bij de drumband van de J.W.F. kapel in Assen, als slagwerker en hoornblazer. Daarna jaren gespeeld bij de Leeuwarder politiekapel op de cornet.  Vervolgens vanaf oprichting tot opheffing  bij de Oldehove kapel te Lwd. op de flugelhorn gespeeld. En sinds enkele maanden dus eveneens op de flugelhorn lid geworden van Die Dorfplatz Musikanten.


  Jan Dijkema Tenorhornspeler bij Die Dorfplatz Musikanten

  Jan Dijkema (Tenorhorn)

  Jan speelt de 1e Tenorpartij bij Die Dorfplatz Musikanten. Vanaf zijn negende jaar (1954) heeft hij trompet, bariton en tuba gespeeld in diverse fanfare korpsen. Vanaf 1987speelt hij alleen nog maar Böhmische en Mährische blaasmuziek. Naast Die Dorfplatz Musikanten speelt hij ook nog in De Zuidema Kapel in Grootegast. Deze spelen uitsluitend Mährische muziek.


  Roelina Hofman bespeelt de Tenorhorn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Roelina Hofman (Tenorhorn)

  Als acht jarig meisje is Roelina begonnen met muziek maken bij de fanfare in Havelte. Door verhuizingen heeft zij bij diverse fanfareorkesten op bugel, cornet en bariton gespeeld. Nu speelt ze met veel plezier in een brassband in Diever. Tijdens haar “muzikale carrière” heeft zij kennis gemaakt met de Egerländer blaasmuziek. De liefde voor die muziek is nooit meer overgegaan. Het spelen bij Die Dorfplatz Musikanten is daarom voor haar de kers op de taart.


  Rommie Minkema- Oosterbaan bespeeld het Euphonium bij Die Dorfplatz Musikanten

  Rommie Minkema- Oosterbaan (Tenorhorn)

  Rommie is op 11 jarige leeftijd begonnen met muzieklessen.
  Haar start was op een alt maar al redelijk snel is zij binnen de fanfare overgestapt naar de bugel, sinds 2016 bespeelt  zij het euphonium/tenorhorn.
  Begin 2019 is zij in de groep van Die Dorfplatz Musikanten gekomen, een kapel met veel passie voor de Egerländer muziek!


  Tjeeerd Oenema Nestor en baritonspeler bij Die Dorfplatz Musikanten

  Tjeerd Oenema (Bariton)

  Tjeerd is de nestor van Die Dorfplatz Musikanten en medeoprichter van deze kapel. Hij begon al met blaasmuziek in 1939! Tijdens zijn muzikale loopbaan is Tjeerd lid geweest van veel harmonieën en fanfares. Daar heeft hij vele blaasinstrumenten bespeeld, zoals trompet, schuiftrombone, bastuba en saxofoon. Naast het zelf musiceren heeft Tjeerd ± 25 jaar als dirigent leiding gegeven aan diverse orkesten; het langst bij Concordia Elsloo. Bij Die Dorfplatz Musikanten bespeelt hij het euphonium.


  Lily Hoekstra speelt de trombone bij Die Dorfplatz Musikanten

  Lily Hoekstra (Trombone)

  Op 9 jarige leeftijd is Lily lid geworden van fanfare De Woudklank in Noordwolde. En sindsdien is zij altijd met haar vader, Tjeerd Oenema, op pad geweest met heel veel verschillende muziekkorpsen. Maar nu ligt haar grootste liefde bij Die Dorfplatz Musikanten. De kapel waar Lily al vanaf de oprichting lid is.


  Bonne Minkema bespeeld de Trombone bij Die Dorfplatz Musikanten

  Bonne Minkema (Trombone)

  Bonne speelt vanaf zijn 12e jaar trombone bij de fanfare.
  In 2003 is hij in aanraking gekomen met de Egerländer muziek.
  Sinds eind 2018 speelhij o.a. bij Die Dorfplatz Musikanten.


  Vakature (Trombone)

  Voor deze plaats zoeken we een enthousiaste trombonist(e) die goed de weg weet op de trombone en het leuk vindt om met een fijne groep muzikanten regelmatig te oefenen en op te treden.

  Peter Snijder bespeelt de Bb-Bas bij Die Dorfplatz Musikanten

  Peter Snijder (Bb-Bas)

  Ik ben Peter Snijder, geboren 1963, getrouwd en kom uit Dalfsen, speel vanaf m'n achtste, begonnen bij Hasselts Fanfare op bugel.
  In 1980 verhuisd naar Dalfsen en naar Excelsior. Daar over gestapt naar besbas en euphonium, gespeeld bij meerdere (dweil)orkesten, ook veel gespeeld als gastmuzikant bij meerdere verenigingen. Ook op vakantie regelmatig muziek gemaakt in Oostenrijk.
  Ondertussen overgestapt naar egerländer, bömische en märische muziek bij de röhrkapel in Ruinen en sinds begin van dit jaar bij Die Dorfplatz Muzikanten.
  Speel hier met heel veel plezier.

  Angelica Braam speelt de Eb-Bas bij Die Dorfplatz Musikanten

  Angelica Braam ( Eb-Bas)

  Angelica is op achtjarige leeftijd begonnen bij harmonieorkest het Stedelijk Orkest Lebuïnes te Deventer. Eerst speelde zij op trompet en later op euphonium. Angelica bespeelt inmiddels alle koperen blaasinstrumenten, van cornet, bugel, alt- en waldhoorn, trombone, euphonium tot es bas bij Die Dorfplatz Musikanten. Ze is verslaafd aan muziek in de breedste zin van het woord.


  Gerwin Schalen als slagwerker bij Die Dorfplatz Musikanten

  Gerwin Schalen (Slagwerk)

  Zijn muzikale loopbaan begon, toen Gerwin 12 jaar was, bij de Hoogeveense Harmonie. Vele jaren is hij lid geweest van meerdere muziekverenigingen. Daar heeft Gerwin verschillende slagwerk-instrumenten bespeeld van xylofoon, marimba, lyra, drums, pauken tot grote trom en bekkens. Ook heeft hij een jarenlange ervaring als instructeur bij verschillende drum- en malletbands. Gerwin is vanaf het allereerste uur als slagwerker lid van Die Dorfplatz Musikanten.


  Jan Hofman als licht- en geluidsman bij Die Dorfplatz Musikanten in Oldeberkoop

  Jan Hofman (Licht en geluid)

  Jan is, tot zijn spijt, geen muzikant.  Naast zijn maatschappelijke carrière gaf hij in zijn vrije tijd de voorkeur aan de sport, hetgeen hij achteraf wel een beetje betreurt. Wel kan hij passief van heel veel soorten muziek genieten, o.a. van de Böhmische blaasmuziek. Via vakanties in Oostenrijk en het spelen in diverse blaaskapellen van zijn partner is zijn enthousiasme voor de Böhmische muziek gegroeid. Na de trip van “Die Dorfplatz Musikanten” naar Italië is hij benaderd om hand- en spandiensten (licht, geluid, en nog veel meer) voor deze kapel  te verrichten. Jan doet dat nu met veel plezier en hoopt hiermee een (klein) steentje bij te dragen aan een succesvol bestaan van “Die Dorfplatz Musikanten”.