• Ontstaan van Die dorfplatz musikanten

  Zoals Tjeerd het mij vertelde.

  Na het stoppen van de “Klaeterjaegers” in Elsloo belde Harrie de Jong mij om te proberen een nieuw orkest van de grond te krijgen en hij wilde graag mijn medewerking daartoe.

  Links en rechts polsen en telefoneren leverde een tiental muzikanten op, ook Harm Jan de Vries leverde hierin zijn aandeel. De repetities zijn toen direct begonnen bij Harrie. Deze stelde als sponsor, zijn zaal beschikbaar en was natuurlijk ook de dirigent. Ook stelde hij apparatuur en kleding beschikbaar.

  Op de eerste officiële vergadering werd ook een bestuur samengesteld.

  Voorzitter werd ondergetekende, penningmeester Wijlen Romke de Jong, een zeer gewaardeerd en bekwaam bestuurder en tevens een goede bassist. Lily Hoekstra werd secretaresse.

  Die Dorfplatz Musikanten in de beginjaren

  Ik heb er direct op aangedrongen dat de vereniging legaal zou worden, dus met statuten en reglementen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en lid van de KNFM. Romke vond in Bolsward een goedwillende notaris en met deze hulp kwam alles in orde.

  Ik had als voorzitter direct al gezegd, dat zodra alle formaliteiten geregeld waren en de vereniging draaide, ik zou aftreden, wegens leeftijd.

  Dat is ook gebeurd maar ik speel nog steeds graag bij Die Dorfplatzers, eerst op de bugel daarna als noodhulp op de esbas en nu op de bariton, ook heb ik nog gezongen. Altijd enorm genoten van de reacties van ons publiek in die 10/11 jaar dat onze vereniging nu bestaat. Wie weet hoelang nog!!!

  Tjeerd Oenema

  Onze sponsoren

  HCR en Bowlingcentrum Brinkzicht - Het Meer in Vledder

  HCR en Bowlingcentrum Brinkzicht - Het Meer

  Dit kan uw sponsorfoto zijn bij Die Dorfplatz Musikanten

  Dit kan uw sponsorfoto zijn